Extragerea de inforamtii din DNS

Serverele DNS sunt deseori preferate de hackeri deoarece pot contine informatii pretioase. Serverele DNS sunt componente de baza in retelele locale si in Internet. DNS este responsabil pentru procesul de traducere a hostname-urilor in adrese IP. Ca om este mult mai usor sa retii http://www.google.com decat 127.0.0.1. DNS-ul actioneaza precum un om in mijloc(man in the middle) pentru a realiza procesul.

Ca pentestration tester este important sa ne focusam pe serverele DNS care apartin victimei noastre. Motivul este simplu. Pentru ca DNS-ul sa mearga corect este necesar sa fie constient de adrese IP si de numele domeniilor corespunzatoare pentru fiecare retea in reteaua sa.

In Information Gathering, a lua full acces la server-ul DNS al companiei e ca si cum ai gasii oala cu aur de la sfarsitul curcubeului. E ca si cum ai gasii un plan al organizatiei numai ca acest plan contine o lista cu toate adresele IP si hostname-urile tintei.

Administratori de sistem fara experienta adesea privesc serverul DNS cu suspinciune si neincredere. Deseori, ei aleg sa ignore completarea box-ului deoarece ei nu inteleg in totalitate ce este. Ca rezultat, adaugare de patch-uri si update-uri pentru Serverul DNS este de deseori privita cu prioritate scazuta.
Adaugand acest lucru la faptul ca majoritatea serverelor DNS par sa fie foarte stabile si tu ai retata sa creezi un dezsatru de securitate.

Acesti admini invatati gresit de la inceputul carierei ca cu cat mai putin se confruta cu server-ul DNS se va reduce si numarul de probleme. Ideea este ca ei gandesc: De ce sa imi bat capul cu el sa imi provoace probleme cand il pot lasa asa cum a fost instalat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s